Λόγος

«Μην ψάχνετε στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα, ψάξτε στα υποβρύχια, στο PSI, των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, στην υπόθεση μεταβίβασης των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ»

tsipras-boylh

Για μία πρωτοφανή προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία της κυβέρνησης, μίλησε ο πρωθυπουργός απαντώντας  σε επίκαιρη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

«Αφορμή για την επίθεση έδωσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη. Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων και συνειδητής διαστρέβλωσης θα ήταν διασκεδαστικός  εάν δεν ήταν επικίνδυνος» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «αυτή η επίθεση θέλει να ποινικοποιήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για να αμυνθεί σε περίπτωση που επικρατούσαν ακραίοι κύκλοι στην Ευρώπη οι οποίοι ακόμη και σήμερα θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

«Εάν οι εταίροι είχαν έτοιμο ένα τέτοιο σχέδιο, εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε την υποχρέωση να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Φυσικά και είχα δώσει εντολή για προετοιμασία της άμυνας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μην ψάχνετε στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα, ψάξτε στα υποβρύχια, στο PSI, των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, στην υπόθεση μεταβίβασης των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ», είπε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Μας λέτε σαχλαμάρες, εάν είχαμε το σχέδιο γιατί δεν το εφαρμόσαμε μετά το 62% του δημοψηφίσματος;» είπε ο πρωθυπουργός στη Φώφη Γεννηματά.

«Αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το ευρώ, μειώνει τη γραφειοκρατία, δίνει ταχύτητα στις συναλλαγές και περιορίζει την ανάγκη ρευστότητας που θα είναι διαρκής το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ; Εάν είναι αυτό μας φέρατε εδώ για ένα αστείο λόγο» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη μπορείτε να τον κατηγορήσετε για το πολιτικό του σχέδιο, τα πουκάμισά του, τις διακοπές στην Αίγινα αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο και ότι είχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως ο προηγούμενος υπουργός, δεν έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια του όπως ο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, και δεν είχε αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας όπως ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά» είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

 

 

πηγη

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Leave a Reply

Photo Gallery